۱۳۹۱ آبان ۱۰, چهارشنبه

بلوچستان شرقی(بلوچستان پاکستان) متعلق به ایران است



مطلب از وبلاگ ایران بزرگ
سرزمين بلوچستان شرقي ايران بزرگ كه توسط استعمار انگليس از ايران جدا شد و اكنون در اشغال كشور جعلي پاكستان است
مشخصات بلوچستان شرقي
مساحت: حدود ۳۵۰ هزار كيلومتر مربع
جمعيت: حدود ۸ ميليون نفر
زبان هاي رايج: پشتو، بلوچي، اردو و فارسي هزارگي
مهم ترين شهر: كويته
بندر مهم و راهبردي: گوادر
در نقشه زير پراكندگي اقوام ايراني در شرق ايران بزرگ را مي بينيد. منطقه قرمز رنگ مربوط به قوم ايراني بلوچ، منطقه سبزرنگ مربوط به قوم ايراني پشتون و منطقه قهوه اي رنگ مربوط به قوم شبه ايراني پنجابي و منطقه سبزرنگ مربوط به قوم شبه ايراني سندي دارد. زبان هاي بلوچي و پشتوني از زبان هاي ايراني و زبان هاي پنجابي، سندي و اردو داراي پيوند و اشتراكات بسيار زياد با زبان هاي پارسي و ايراني است.  
 جدايي بلوچستان شرقي از ايران در زمان قاجاریان
با پایان یافتن جنگ های ایران و روسیه، دولتمردان ایران تصمیم گرفتند بلوچستان را تحت مالکیت خودشان درآورند اما انگلیسی ها تصور می‌کردند که دولت ایران هر قدمی که به سمت هندوستان بر می‌دارند به طور قاطع به اشاره دولت روس است. انگلیس از اساس تفکر دولت و دربار ایران، درباره بلوچستان آگاه شده بود.ایران از آغاز سلطنت سلسله قاجار مرز طبیعی جنوب شرقی خود را با احتساب بلوچستان جزو متصرفات ایران، رود سند می‌دانست. عباس میرزا در خلال گفت و گوهای دوستانه و خصوصی با مامورین انگلیس بارها به این مطلب اشاره کرده بود و محمد شاه نیز بر همین عقیده بود. در نتیجه انگلیسی ها درصدد ممانعت از پیشروی ایران به طرف شرق بر آمدند که اولین مورد آن مسئله هرات و به دنبال آن تقسیم بلوچستان بود که با تعیین حدود مرزی این مناطق، هم خط دفاعی هندوستان را کامل کردند و هم به پیشروی ایران به سمت شرق برای همیشه پایان دادند.
فرهنگ ايراني در بين مردم بلوچستان شرقي
بلوچ یکی از اقوام اصیل آریایی و ایرانی است. هر چند در بین طوایف بلوچ بعضی از آن ها در ادوار مختلف از مناطقی به بلوچستان مهاجرت کرده اند و شاید آریایی نباشند اما پس از سکونت در بلوچستان و خویشاوندی و آمیختگی با قوم بلوچ آن چنان در فرهنگ اصیل آریایی و فرهنگ بلوچ تنیده شده اند که جدا نمودن آن ها امکان پذیر نمی باشد و امروز نیز همچون بلوچ های اصیل در آداب و رسوم ، پوشش، زبان، و سایر اجزای فرهنگی مشترک هستند .یکی از آيین ها و مراسم به جا مانده از ایران باستان مراسم جشن بهارگاه و عید نوروز است که در بین همه اقوام ایرانی به عنوان آيین کهن ملی و باستانی با اندک تفاوت هایی رواج دارد. بلوچ ها نیز همچون سایر اقوام ایرانی بهار طبیعت و شکوفایی غنچه های بهاری را گرامی می دارند و دراین ایام علاوه بر جشن و سرور و شادی و برپایی مراسم عیدنوروز و عید طبیعت، آداب ورسوم ویژه و خاصی را در این ایام خجسته برگزار می کنند.
۱- شرح کامل چگونگی جدایی بلوچستان شرقی از ایران
۲- استعمار انگليس بلوچستان را سنگ بناي سپر دفاعي هندوستان قرار داد
۳- جایگاه ارزشمند بلوچستان در تاریخ و فرهنگ ایران
۴- طرح تجزیه پاکستان کلید خورد
۵- بلوچستان پاکستان، جدایی خواهی و رویکرد آمریکا
۶- طرحی برای خودمختاری بلوچستان پاکستان

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر